Az Egyiksem Párt hivatalos oldala

 Haza I Egyház I Munka I Külpolitika I Honvédelem I Népvédelem I Szociálpolitika I Önkormányzat      

Keresés:
Utolsó módosítás: 2015.04.06.  hétfő Egyiksem párt alapítva 2009
Főoldal >> Az Egyiksem párt első nyilvános vitanapja

Az Egyiksem párt első nyilvános vitanapja

2009-08-10 22:15

 

Az Egyiksem párt első nyilvános vitanapja
 
Egyre markánsabb gondolatok, a történelmünk, a pénzmanipulációk, a gazdaság, a családok helyzete, a hit és a tennivalók gondolatai.
 
Balatonbogláron, a Téglamúzeum gyönyörű épületében találkoztak azok az érdeklődők, pártolók és alapítók, akik az Egyiksem párt első nyilvános rendezvényére eljöttek.
A jelenlévők a környezetvédelemmel kezdték, majd a hányatott történelmünk tanulságait tárgyalták át, Egri Gábor történelemtanár segítségével
 
A jelenlegi legnagyobb problémát okozó pénzügyi manipulációkat egy meghökkentően érdekes és átgondolt előadásban Hargitai Sándor mutatta be. A pénzéhes manipulációk, az anyagias központú fogyasztói társadalom,  az agymosások sorozata, a pénz tulajdonságai, a tőzsde és a globális viszonyok, a csőd, mint hatalmas pénszerzési lehetőség egy elitnek - ezek a nem túl kellemes témák hideg zuhanyként érték  a hallgatóság egy részét.
A kérdés: lehet-e ellensúlyozni a mindent letaroló pénzt, a pénz által birtokolt hatalmat, a média elkötelezettségét?
Jó hír:  A világ megváltoztatható! Ha minél többen akarják!
 
A hazánk gazdaságának lerombolása kezdeti lépéseit a rendszerváltás után képviselőként dolgozó dr Kőrösi Imre - akivel nemrég dokumentumfilm készült (Tágra zárt szemek) – mutatta be. Első kézből, az átéltek tanulságait bemutatva, szenvedélyes hangon tartott előadását mindenki lenyűgözve figyelte.

Egy település közösségi erejét, összetartását például bemutató előadást tartott Szőnyi József, Pilisszántó volt polgármestere. A hit és a közösség elválaszthatatlan, a közös munka összekovácsolja az embereket. A település legújabbkori történelme azt mutatja, hogy mindent meg lehet oldani, néha még csodák sorozata eredményeképp is, amit őszintén és nyereségvágy nélkül lehet csak elérni.

Az Európai Sors- Társak egyesület elnöke, Török – Szabó Erzsébet a gazdasági hanyatlást követő maffai-jellegű visszaélések szaporodását és a törvényhozók felelősségét emelte ki, néha könnyes szemekkel az iszapbirkózásról, meg nem értésről és arról, hogy csak mi tudjuk a jövőt jobbá tenni.

Egy olyan, mélyen vallásos családapa beszélt a hitről, a szeretetről, a közösségekről és a felelősségvállalásról, aki 7 saját gyermek mellett 5 gyermeket örökbefogadott, és még a legsanyarúbb időkben is a hatalmas hite és a család megtartó ereje minden nehézségen átsegítette. Az örökbefogadott gyermekek élete megváltozott, tanulhattak, tanulnak és a hitet továbbadhatják. Dan János, aki építőmunkás, lelkigondozó és mindenüttt ott van, ahol szükség van rá (pl. árvíz Erdélyben, építés szociális otthont Magyarországon, építés a Kárpátalján, építés Szerbiában, építés Kanadában, Angliában, szerte a világban.) mindent a hitre alapoz.

Balaton, Haza, Emberek – Szabó György, aki kényszervállalkozóként megismerhette a vállalkozás minden buktatóját, szintén a közösségekről, a hagyományokról és az alulról jövő kezdeményezésekről, a Magyarságról, az egyszerű emberekről beszélt. A Magyarok Szövetsége elmúlt évi csodálatos szellemű találkozójáról, és az egymás mellett való kiállásról, egymás felvállalásáról beszélt.
 
Bóna Barnabás az 56-os elítélt a forradalomról és annak a tisztaságáról mesélt, tanulság volt, politikai háttéralkuk, becsapások, árulások...
 
A találkozón huszonévestől 70 évesig képviseltette magát minden korosztály.


A párt elindulása megtörtént, a továbbiakban is a saját útját járja, mely út nem az eget célozta meg, elég, ha az emberek között kanyarog, elég, ha a szellemisége kovászként létezik.

 

 

Elküldöm ezt a cikket

 

 

Hozzászólások

 

egyiksem

2009-08-11 00:18

van egy másik oldal, ahol a következő szövegre találhatunk, direkt nem idézem pontosan, nehogy épp ez erősítse meg az oldalt: ül egy avtoban for men. Na, ez az oldal nem a mi oldalunk, nehogy bedőljetek, de nehogy ám!!!!

 

© Copyright 2009 | All rights reserved.