Az Egyiksem Párt hivatalos oldala

 Haza I Egyház I Munka I Külpolitika I Honvédelem I Népvédelem I Szociálpolitika I Önkormányzat      

Keresés:
Utolsó módosítás: 2015.04.06.  hétfő Egyiksem párt alapítva 2009
Főoldal >> Találkozó, Balatonboglár, Bugaszegi dűlő, 08-án

Találkozó, Balatonboglár, Bugaszegi dűlő, 08-án

Bugaszegi beszélgetések
 
Melyre szeretettel meghívjuk, helyszín:  Balatonboglár, Bugaszegi dűlő, téglamúzeum
Meghívó ? előzetes 
 Mindenki hozzon egy téglát!
Előzmények:
 
Ingatlanszakmai ? vállalkozói ? gazdálkodói ? alkalmazotti - kisemberek- fővárosiak- vidékiek közösségi szintjén kialakult együtt-gondolkodás eredményeképp rájöttünk, hogy bármit szeretnénk tenni a szükséges
változtatásokhoz, csak a kialakult rendszer teljes átalakításával tudunk eredményt elérni.
A változások eléréséhez megalakított egyesületek szinte tehetetlenek, nem tudnak jelentős eredményt elérni, bármekkora munkát is végeznek.

Minden találkozónkon, amikor idáig jutottunk, a beszélgetés komoly ideológiai és politikai síkra terelődött. Legtöbbször arra kellett rájönnünk, hogy nekünk kell a rendszeren változtatni.
Nagy ideológiai segítség volt Lech Walesa, aki egy riportban megkérdezte: -Nem tetszik a rendszer? Változtasd meg!
Ezért létrehoztuk a Megoldás: Egyiksem! Civilkontroll! nevű pártot, amely útkereső. Nem vagyunk képzett politikusok, mi csak egy folyamatot szeretnénk elindítani és tisztában vagyunk azzal, hogy mikor egy párt életébe belép a pénz és a hatalom, minden megváltozik. A párt megalakításához tisztségviselők választása nélkülözhetetlen volt. Amennyiben sikerül olyan ismert és tisztességes embereket találni, akik képesek és akarják vezetni a szerveződést,  a jelenlegi vezetők lemondanak javukra.
 
Egy gondolatot szeretnénk elindítani, békésen, ami a civilek érdekeit és a civilkontrollt biztosítja, visszahívható politikusokkal, vezetőkkel, akik nem felejtik el, kitől kapták a felhatalmazást...
 
A találkozónkon meghívunk minden embert aki értéket mutat, teremt, akar, példát mutat! Az, hogy milyen pártállásúak, lényegtelen, hisz a szándék, és az akarat a fontos.
Tanácsot várunk azoktól, akik tudják, vagy régóta keresik a megoldást.
A beszélgetések során megpróbálunk végigvihető alternatívákat keresni a világ dolgaira, a jelenlegi értékvesztések, kiábrándultság ellenében.
A találkozó tervezett témái:
 • Van-e baj a mai magyar világgal?
 • Van-e baj globalizált világgal?
 • Lesznek-e unokáink?
 • Lesz-e gyermekeinknek, unokáinknak esélye, hite, háza, földje?
 • Hogyan tudunk változtatni a saját eszközeinkkel?
 • Párt, szervezet, egyház, vagy valami más?
 • Határozott, akár radikális változtatás, vagy a meglévő rendszer javítása?
 • Kis közösségek értékteremtő ereje.
 • Van-e értelme a vidéki létnek?
 • Lehet-e élhető és emberközpontú a városok élete?
 • Mi is az a  hagyományos értékrend?
 • Mire képes a hit?
 • Mire képes sok jószándékú ember?
Eddigi programjaink

 

Programjaink

 • 10 film-vetítés,   téma:  Gore-féle film, Kellemetlen igazság
 • 11 beszélgetés, téma:    Környezetünk
 • 12 filmvetítés
 • 13 beszélgetés, téma: Egri Gábor: Vad és nehéz történelmünk túléltük?most mi várható?
 • 14 beszélgetés, téma: Hargitai Sándor: Milyen Magyarországot szeretnék....
 • 15 beszélgetés, téma: dr Kőrösi Imre, milyen volt a rendszerváltás után.
 • 15 30beszélgetés: Határozott, akár radikális változtatás, vagy a meglévő rendszer javítása?
 • Bográcsozás (időjárás és éhség szerint változhat az időpont)
 • 16 beszélgetés, téma: Balaton, haza, emberek Szabó György
 • 16 30 beszélgetés: Török Szabó Erzsébet: Van egy álmom?vendége: Monok polgármestere
 • 17 beszélgetés, téma: egy település lelki ápolása, közösségek erősítése Szőnyi József, Pilisszántó volt polgármestere
 • 18 beszélgetés, téma: A lélek a hit és a boldogulás.. Dan János, 12 gyermek apja, építőmester, lelki gondozó
 • 19 beszélgetés, téma: Bíró Bulcsú: Van egy álmom? ahogy mi, a fiatalok szeretnénk
 • 20 beszélgetés, téma: Tanulságok

A fenti programpontok nincsenek kőbe vésve, az előadók és a résztvevők lehetősége szerint formálódik.

Belépési díj nincs, a bográcshoz-valóhoz és a költségekhez hozzájárulást elfogadunk. Mindenki hozzon egy bontott téglát, ha tud. (A tégla épít és betakar!)

 Megközelítés: M7-es-en Budapest felől a lellei benzinkút után az első kijáró, stoptáblánál balra, és kb 50 méter múlva, ha átmentünk az M7 fölött, jobbra. Ott ki van táblázva, hogy horgásztó és téglamúzeum, kb. 1,5 km múlva elénk tárul a varázslatos épületegyüttes.

vagy másold be az alábbit a böngészőbe:

http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=hu&t=h&msa=0&msid=115685084692065333672.0004627e9f12a360bca99&ll=46.772144,17.667475&spn=0.031744,0.065489&z=14

Balatonboglár, 2009-07-28,

Békési Béla                                                                           

20/9283 266                                                                                               

 

 

Elküldöm ezt a cikket

 

 

Hozzászólások

 

Mesemary

2009-08-11 17:43

kedves Viki!
Elszomorítottál, mert az utolsó percig is variálzam, menjek-e vagy ne.
Sajnálom, hogy nem mentem, és örülök, hogy jó volt, persze, ismerjük BB-t, nem lehetett rossz.

Üdv: Mary

Sándor Viktória

2009-08-10 22:56

hogy milyen volt? azt hiszem olyan amilyennek mindig is álmodtam, miota a politika és a pártalapitás gondolatával játszom..azt hiszem az a közeg volt amiben otthon voltam, ahol tudom, hogy a barát az barát, és kollega és őszinte..ahol az ellenség hiányzik, mert ő nem ugy gondolja és nem akarja megosztani amit gondol...ahol minden ember kiváncsi volt a másikra és meghallgatta..és ha ellenvéleménye volt hát hangot adott neki és nem elbújt és félt, mert mindenki kiváncsi volt a szavaira..ahol ha nem is volt folyo viz, de sokszor a könnyünk folyásával küzködtünk, mert igaz emberek, igaz szavait hallottuk igaz szivükből szólva! ahol hallgatni és megérteni kellett és bármi megmozdult bennem az a jövő épitését fogja szolgálni..ahol tanultam és tanulni akarok még mielőtt kieteszem magam egy sokkal barátságtalanabb, sokkal őszintétlenebb plattformra, ahol nem rám és a szavaimra lesznek kiváncsiak, hanem a megadott támadási felületre..ahol van idő és lehetőség ezt a felületet csökkenteni mig elég és kellő bátorságot szerzek/szerzünk ahhoz, hogy belevágjunk abba amibe már sok ember, igaz és nem igaz honfitársunk elvérzett..ahol a magyar embernek nem kell szégyelnie hogy nem jön ki hang a torkán a közös imádságkor és elsirja magát ha megszólal a MAGYAR HIMNUSZ! és ahová máskor is el szeretnék jönni, barátokkal, családdal, olyanokkal akik miattam, maguk miatt e beteg nemzet miatt ugyanugy gondolják , de eddig nem volt hova menniük..ahová visszavártok és várom hogy ujra veletek lehessek! KÖSZÖNÖM NEKTEK, hogy megtaláltam a helyem!
Viki

Nép Oldali Párt

2009-08-10 19:05

Tisztelt Párt!!

Üdvözlöm Önöket ebben a legkevésbé sem fair és teljes mértékben egyenlőtlen küzdelemben, amelyben az új (valamit valóban tenni akaró) pártok és a parlamenti pártok között dúl! Az új pártok a tagok többször leadózott pár ezer forintos tagdíjukkal és médiaháttér nélküli tiszta szándékkal kell hogy versenyezzenek a parlamenti pártok állami pénzből származó milliárdos finanszírozásával. Plusz még ott vannak a saját tulajdonban lévő tv-k, újságok, fizetett provokátorok, amelyek megpróbálnak lejáratni minden új kezdeményezést. Itt, a honlapon is megjelentek már, ha jól látom...

Őszintén sok sikert kívánok Önöknek hazánk jövője érdekében! Mert drasztikus és gyökeres változásokra van szükség ebben az országban. A hatalom birtokosai (parlamenti pártok) pedig mindent megtesznek ennek elodázásáért.

Nagyon létfontosságú, a hatalmon kívüli pártok és civil szervezetek összefogása. De ez ügyben keserűek a tapasztalataim. Minden szervezet, aki már egyszer volt a tv-ben (Seres Mária, Magyarok Szövetsége, stb..) nem hajlandóak együttműködni a többivel. Mindenki magának kívánja fenntartani az irányítás, a hatalom jogát. Ebből látszik, hogy nem különbek a mostaniaknál. Nem az országot kívánják normális kerékvágásba terelni, hanem önmagukat pozícióba juttatni.

Persze, lehet hogy rosszul látom a dolgokat.

Drukkolok Önöknek, mert én igazán tudom, hogy mibe vágtak bele és ez mivel jár.

Gyurka Tibor
elnök
NOP
www.nepoldalipart.hu

GYL

2009-08-10 16:24

Tisztelt Egyiksem párt!
A mai somogyiban megjelent cikkre szeretnék reflektálni.
A világnak már akkor is komoly bajai voltak, amikor még nem működött a banklobby. Háborúk és pusztítás, harcok, ez kíséri az embreiség történetét. Kiragadva azt, ami a legnépszerűbb, nem igazán tisztességes, mert ezzel azt sugallják, hogy ha bank nem lenne, akkor minden rendben lenne. A bankoknak nincs akkora hasznuk, mint bárki gondolná, hisz akkor egy se menne csődbe. Most a bankokat jó dolog ostorozni, mert épp aktuális.

Smarika

2009-08-09 16:40

Nagyon sajnálom, hogy nemtudtam elmenni a szombati találkozóra, meg lehet-e nézni az előadás anyagát, volt-e videófelvétel?

 

© Copyright 2009 | All rights reserved.