Az Egyiksem Párt hivatalos oldala

 Haza I Egyház I Munka I Külpolitika I Honvédelem I Népvédelem I Szociálpolitika I Önkormányzat      

Keresés:
Utolsó módosítás: 2015.04.06.  hétfő Egyiksem párt alapítva 2009
Főoldal >> Egyiksem

Egyiksem

Az Egyiksem párt megalakítása a szükséges minimális létszámmal történt.

Az Elnökséget és az Elnöki pozíciót „megpályáztatjuk”, olyan közismert embereket keresünk, akik a párt képviseletét hosszútávon és méltón el tudják látni. Várjuk a javaslatokat.
Sokan kérdezik, mi a párt hitvallása. Nem vagyunk politikusok, egyszerű emberek vagyunk, akik azt látják, hogy sem az eltelt 40 év baloldali felállása, sem a rendszerváltozás utáni politikai élet nem volt jó. Nem hiszünk a besorolásokban, abban, hogy ki minek címkézi magát. Azt hisszük, hogy a puding próbája az evés.
Néhány pont, amit általánosságban mondhatunk:
• Fontosabbnak tartjuk a nemzeti érdeket, mint az egyéni, vagy az idegen érdekeket.
• Az egyén a közösségért él.
• Egyenlő tehervállalás az alapja a társadalmi létnek.
• A közösség felelőssége az egyénért szintén fontos.
• Teljesítmény nélkül nincs jutalom.
• Nagyon fontosnak tartjuk a gyermekeink és a magunk védelmét a teljesen nyílt médiabeli és köznapi erőszak, szexuális agresszió, fals értékrendek, hamis reklámok és igénytelen amerikanizálódott „kultúra” behatásai ellen.
• Nem vagyunk vevők a gumicsontként elővarázsolt cigányellenesség elfogadására. Elvárjuk, hogy a cigányság is tegyen meg minden tőle telhetőt azért, hogy megtalálja a helyét a társadalomban. Ehhez ki kell dolgozni azt a programot, amit eddig még senki. Idáig csak folytak a hajmeresztő összegek, nyelte a feneketlen bendő, míg sok évtizeddel ezelőtti szintre esett vissza a (főleg ) vidéki cigányság élete. Meg kell keresni azt, vajon mi az oka, hogy egyes cigány származású emberek miért tudják nagyon komolyan megállni a helyüket, emberi tartásukkal példát adva, míg másokat visszahúz a szegénység, a nyomor. Mi lehet a különbség?
• A vidék jelenleg nem létezik a médiákban, a gyakorlat azt mutatja, hogy felesleges rossznak tartják, hisz csak a baj van vele, általában akkor lehet vidéki felvételeket látni, amikor valami bűncselekmény történik.
• A Fidesz által elkezdett Családi Gazdaságok példaértékűek, ennek újra beindítása, fejlesztése és további lehetőségek kidolgozása a vidék fejlesztéséért feltétlen fontos. A Családi Gazdaságok másik, általunk is hasznosnak tartott hozadéka a generációk közeledése egymáshoz. A közös munka és a tradíciók kialakulása így várható. Ez a bölcsődei és a szociális otthonok kiváltása, tehermentesítése lehet hosszútávon. A kis gazdaságok kialakulása vidéken a legtöbb helyen az egyetlen lehetőség a munkanélküliség ellen.
• Az MSZP által elkezdett dolgokról túl sok pozitív emlékünk nem maradt, de ha találunk valami jót és érdemes, mindenképpen jelezzük.
 
Keressük.
2009, Egyiksem párt

 

Elküldöm ezt a cikket

 

 

Hozzászólások

 

Falus

2009-08-09 21:15

Ha ezeket be is tartjátok, rendben lesz a dolog

Békési Béla

2009-05-16 19:20

kedves Éva, kösz, még a bejegyzés buktatóit járjuk, addig nem akarjuk a tagságot növelni, de utána ezerrel!

éva heller

2009-05-12 23:26

szívből örülök a pártnak, nagyon kellenek az új törekvések,hogy lehet csatlakozni? kérek tájékoztatást, küldök bíztatást!!! üdv

 

© Copyright 2009 | All rights reserved.