Az Egyiksem Párt hivatalos oldala

 Haza I Egyház I Munka I Külpolitika I Honvédelem I Népvédelem I Szociálpolitika I Önkormányzat      

Keresés:
Utolsó módosítás: 2015.04.06.  hétfő Egyiksem párt alapítva 2009
Főoldal >> Vállalkozók körbetartozása - megmentjük a kisvállalkozókat!

Vállalkozók körbetartozása - megmentjük a kisvállalkozókat!

 Mentőcsomag

Bevezetés: Június van. Egy dél-franciaországi kisvárosban vagyunk, egy panzióban, a turistaidény kellős közepén. De sajnos már régóta esik az eső, ezért elég rosszul megy a bolt….és persze mindenki marhára el van adósodva. Ekkor szerencsére belép egy gazdag orosz turista a kis hotelbe, a recepcióhoz megy és kér egy szobát. Lerak egy 100 euróst az asztalra, majd elirányítják a szobájába, ami a harmadikon van. A hotel tulajdonosa fogja a 100 Euróst, és szalad vele a hús beszállítójához, hogy megadja neki a tartozását.

 A hentes azonnal fogja a 100 Euróst és siet a nagykereskedőjéhez, hogy megadja neki a lóvét. A nagykereskedő sem rest, vágtat egyből a termelőhöz, Etienne gazdához, hogy kifizesse neki a disznókat, amit még korábban hitelre kapott tőle. Etienne gazda pedig fogja a pénzt és sebes malac vágtában viszi Sophie-nak, a helyi prostinak, aki még a múlt hónapban nyújtott neki hitelben szolgáltatásokat. Sophie pedig boldogan sétál be a 100 Euróssal a mi kis hotelunkba, hogy kifizethesse végre a szobákat, amire felvitte a pasikat az elmúlt hetekben. Leteszi a pultra a 100-ast. Ebben a pillanatban lejön a harmadikról a gazdag orosz. Kijelenti, hogy ez a szoba neki nem felel meg, és kéri vissza a pénzt. A tulaj odaadja, ő pedig fogja a 100-ast és távozik.

 

Nos: VÉGÜL NINCS KIADÁS ÉS NINCS BEVÉTEL ÉS MÉGIS MINDENKI KIFIZETTE AZ ADÓSSÁGÁT
_______________________________________________________________________Vállalkozói mentőöv körbetartozás miatt ellehetetlenült kis-és középvállalkozások részére.

A kisvállalkozók legtöbbször középen állnak: a megbízók nem fizetnek nekik és így ők sem tudnak fizetni közterheket.

1. Azok a vállalkozások, amelyek jogerős fizetési meghagyással, vagy bírósági végzéssel megállapított követelésekkel rendelkeznek és a behajtás eddig nem volt sikeres, vagy teljes mértékben sikeres, adósságkezelő utalványt/számlát kapnak az államtól, mellyel a köztartozásokat  és a többi vállalkozó felé történő adósságokat tudja rendezni.

Ezzel a vállalkozó elsősorban a köztartozásait, illetve  az általa más vállalkozóknak nem fizetett tartozásait tudja kiegyenlíteni.
 Amennyiben a kintlévőség az adósságok után még aktív, ezt folyamatosan a közterhek kiegyenlítésére tudja használni. Ennek a jelentősége felbecsülhetetlen!

(Bandinak van 10 millió követelése és van 8 millió adóssága. 

A 10 millióra ad az állam egy utalványt - melyből bevált Bandi

·         3 milliót- az önkormányzati tartozás lerendezve,

·         3 milliót a NAV felé- lerendezve és

·         2 milliót a másik vállalkozónak adva. Így kipucolod az adósságod és marad

·         2 millió az elkövetkező évre tb-t, IPA-t, egyebet ebből rendezni.

Az önkormányzat az állam felé való kötelezettségét (pl. IPA gjműadó, stb. államnak járó része, alkalmazotti közterhek, stb)  ezekből az utalványokból egyenlíti ki.

A másik vállalkozó a saját sarát rendezi az átadott 2 millió névértékű utalvánnyal. Illetve ha van neki is jogerős követelése, az abból befolyó állami utalvány az előbbihez hasonló módon kerül lerendezésre-tovább erősítve az önkormányzatot és a többi vállalkozót.


Az adókra egy bukott vállalkozótól nem számíthat az állam, se az önkormányzat. A vége az szokott lenni, hogy ott van, kifosztva mindenéből a vállalkozó, ház, család, élet bebukva – érdekes módon a köztartozásai megmaradtak…  Ha megmentjük az önhibáján kívüli vállalkozót, akkor marad az adófizető, marad az alkalmazott, nem kell újabb céget létrehozni, nem kell görgetni a bukott vállalkozással szembeni követeléseket. A vállalkozó tud pályázni, behúzni az uniós pénzekből, és ezzel generálja a gazdaság élénkülését.

Ahogy ez továbbgyűrűzik, egyre inkább felszabadulnak az igától és egymást támogatva élénkül a gazdaság, ami az országnak - tekintve, hogy ezek a vállalkozók egyébként képtelenek bármit is befizetni - alig kerül pénzébe az országnak.

 És egy csomó embert megmentünk az öngyilkosságtól. A vállalkozó, mint magánember is hitelképessé válik, ami a bankoknak is jó lehet)

 
Akinek törlik a köztartozását, az így indulhat pályázaton, önkormányzati, állami és egyéb megrendeléseken, ahol átvilágítják köztartozások terén.
A vállalkozó a reménytelen kintlévőségeit mint saját erőt tudja pályázaton érvényesíteni

stbstb…

Az önkormányzat az állam felé befizetendő terheit ebből az utalványból tudja finanszírozni,

-nem kell felszámolni a céget

-nem kerülnek az utcára az alkalmazottak

-nem kell segély

 

Az önkormányzat saját vállalkozói -élve az önkormányzati mentőcsomaggal, ami újabb fejlesztéseket indítja- ismét képesek megpályázni saját településük munkáit…

 

A vállalkozó végre a másik vállalkozót ki tudja elégíteni, aki szintén a közterheket, további tartozásokat rendezheti, egy bedőlési lánc megfordul…

 

 

Elküldöm ezt a cikket

 

 

Hozzászólások

 

 

© Copyright 2009 | All rights reserved.