Az Egyiksem Párt hivatalos oldala

 Haza I Egyház I Munka I Külpolitika I Honvédelem I Népvédelem I Szociálpolitika I Önkormányzat      

Keresés:
Utolsó módosítás: 2015.04.06.  hétfő Egyiksem párt alapítva 2009
Főoldal >> Meghalt Flores Eduardo-

Meghalt Flores Eduardo-

 

Egyszerűen nem tudok nyugodt lenni, annyira megrázott a hír:  Rózsa-Flores Eduardo meghalt.
Nagyon rége n szerettem volna találkozni vele, - ez már nem fog összejönni... Ahogy a nekrológokat, hozzászólás okat olvasom, most látom, hogy Iszlám hitre tért, nagyon érdekes, azt sem tudtam, hogy a Jobbiknál újságíróskodott. Azt tudtam, hogy rendes ember. Vagyis éreztem.
Az, aki a saját életét nem sajnálja, aki nem a paprikáskrumpli, vagy akár a hamburger mellől okoskodik, aki megpróbál tenni valamit, az nekem a polcon magasan van.
Vajon melyik kritikusa tud felmutatni valamit? Olvasom a hozzászólásokat a halálhíréről, hát, ordítani tudnék, mennyire méltatlan és megrendítő egyik-másik hozzászólás. Azok kritizálják, akik sehol sincsenek azoktól, akik az életüket is feláldozzák a többiekért... Aki saját magát feláldozza, aki tenni akar, azt segíteni, méltatni,  kell!!! Az életénél többet nem adhat Eduardo!
Nyugodj békében!
 

Miért fáj a halála? Emlék Rózsa-Flores Eduardo

Tegnap este a családommal ültünk, beszélgetve erről a fiúról. és akkor esett le, hogy tulajdonképpen a szégyen az, ami ennyire hatott rám.
A szégyen, amikor nekem, mint tősgyökeres magyarnak példát mutatott ez a srác, akiben a legkülönbözőbb identitások keveredtek. Amikor ezt kis magyar falut a határ másik oldalán lőtték és ő a reménytelen helyzetben odaállt melléjük.
Amikor anno - bár tudtam, hogy ott mi történik- a kisujjamat se mozgattam ez ellen a háború ellen. Felvettem egy stoppos srácot, aki ottani magyarként mesélt nekem a háborúról és a szörnyűségekről.
És leráztam magamról a felelősséget. És amikor megláttam a Szentlászlóról készült filmet... És amikor láttam, hogy ez a Flores - nevezzük bár kalandornak, bárminek - odatette magát, az életét, mert a szörnyűség ellen neki volt vér a pucájában tenni - én addig itthon kushadtam...pedig mindenki felelős mindenkiért...
Azóta sokszor, nagyon sokszor gondoltam rá, hogy beszélek vele, talán megadta volna a feloldozást. (akkor még nem tudtam, hogy ezt keresem)
Egy barátommal beszélgettünk anno, mikor kiderült, hogy az ismerőse ismerőse ez a fiú, aki épp annyi idős, mint én.
Azóta nagyon sok dolgot csinált Flores, két végén égette a gyertyát, és az biztos, hogy a szándéka sosem arra irányult, hogy saját magának hasznot hozzon, hanem mindíg a segítság motiválta.
Sajnos, magamon is észrevettem azokat a hibákat,amiket másokban is ostorozok: tegyél valamit...
Ne csak panaszkodj, fogd meg a dolgot. Eduardo ezt tette.
Szegény. Talán ilyen halált szeretett volna. nyugodj békében.

 

 

Elküldöm ezt a cikket

 

 

Hozzászólások

 

Harmati S

2009-04-19 23:11

Nem tesz semmmit a magyar kormány a tisztázás érdekében. A Tóásó nevű fiú azt is be fogja vallani, amit még gondolatban sem tett, ismerve a helyi viszonyokat, a törvényes eljárásokat. Szégyen, hogy a holttestet nem kérték ki.
Ilyenek ezek...

 

© Copyright 2009 | All rights reserved.